Schrijven en Uitgeven

Schrijven

Bij eBookuitgeverij ligt de nadruk vooral op het uitgeven en vermarkten van uw ebook dan op het schrijven. Toch willen wij u graag een advies geven voor het schrijven van uw ebook of boek. Het is weliswaar een open deur, maar voor sommige schrijvers mag het wijd open staan. Ons advies richt zich vooral op de verbetering van de impact van uw teksten op de lezer. Meer handige tips en adviezen vindt u trouwens uitgebreid terug in onze online cursussen.

We kennen allemaal het succesverhaal van E.L. James met haar “Fifty Shades of Grey” boeken en van J.K. Rowling met haar “Harry Potter” reeks. Waarom hadden zij wel succes en anderen in hetzelfde genre niet? Hun manier van schrijven is net zo bijzonder als de afgelegde weg naar bestseller status. E.L. James wist de impact van haar teksten op vooral vrouwelijke lezers zo te doseren, dat haar boeken niet als ordinair derderangs ranzige boekjes werden ervaren. De lezer, wilde zich maar al te graag met de personages uit haar boeken identificeren. Net als in het echte leven beoordelen wij iemand op basis van de informatie die wij hebben. Zo ook de hoofdpersonages in een boek. Vrouwen (niet alle) houden van Mr. Grey, en kinderen (bijna alle) van Harry Potter. Waarom?. Omdat het goed uitgewerkte personages zijn. De lezer beleeft het verhaal aan de hand van de hoofdpersonages. Met een bekende leeft u immers mee, bij een vreemde blijft u op afstand. Vergroot de impact van uw teksten op de lezer, door een goede beschrijving van uw personages.

Volg de schrijfcursussen in onze digitale leeromgeving. Meld u hier aan voor een gratis lidmaatschap!

Uitgeven

Het opmaken van uw manuscript voor een ebook, kunt u met het juiste gereedschap zelf doen. Het opmaken van uw boek voor Printing on Demand (POD), laat u daarentegen het beste over aan een ervaren dtp’er. Dit brengt wel kosten met zich mee. Hetzelfde geldt voor het ontwerpen van uw boek of ebook cover. Doe het zelf als u zeker weet, dat het eindresultaat goed zal zijn. Of laat het anders door een grafisch bureau ontwerpen.

Ook het redigeren van uw manuscript, kunt u het beste uitbesteden aan een redigeerbureau. Het corrigeren op taal of stijlfouten, door familie, vrienden of kennissen, zal in de meeste gevallen niet kritisch en foutloos gebeuren. Wilt u daarom uw ebook of boek zelf uitgeven, doe het dan goed. De ervaring leert dat bij het zelf uitgeven, vaak bezuinigd wordt op het redigeren van het manuscript. U laat dan als auteur, al heel snel kansen liggen. Een boek of ebook dat ongeredigeerd en slordig of slecht is opgemaakt, leest niet prettig.

Volg de gratis cursussen over online uitgeven en marketing van uw ebook of boek in onze digitale leeromgeving.

Uw eigen ebook uitgeven op Amazon.com, is eenvoudig met de gratis tools van eBookuitgeverij.
Meld u aan, en start vandaag nog met het uitgeven van uw ebook!